شیره انگور که در طب سنتی به آن دبس یا دوشاب نیز میگویند از فراوردههای آب انگور تهیه میشود و مثل شربت غلیظ است. شیره انگور دارای طبیعت گرم و تر است و استفاده آن برای اکثر افراد مفید است. در نوع صنعتی شیره انگور آن را از انگورهای نامرغوب و در شهرهایی که برداشت انگور در آنها صورت میگیرد، تهیه میکنند. اما در نوع سنتی شیره انگور را از انگورهای شیرین و خوش طعم تهیه میکنند. در این مقاله درباره خواص شیره انگور و درمان بیماریهایی که توسط خواص شیره انگور صورت میگیرد، بیشتر میخوانید.
برای خرید شیره انگور سلوا کلیک کنید.
بیشتر بدانید: سوسیس و کالباس مفید است ! + خرید سوسیس و کالباس خانگی
ابتدا انگورها را خوب بشویید و دانه کنید. در شیوه سنتی معمولا انگورها را با خوشه درون یک تشت آب می ریزند. بعد با یک دستگاه آب میوه گیری انگورها را آب بگیرید.در این مرحله باید آب انگور را از داخل صافی رد کنید تا یک آب انگور خالص داشته باشید. حالا تفالههای آب انگور را دوباره از یک صافی دیگر رد کنید تا اگر آبی درونشان باقی مانده، خالی شود. آب انگور را درون یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت مستقیم قرار دهید. قبل از اینکه روی آب انگور حباب ایجاد شود و به نقطه جوش برسد، درون قابلمه خاک بریزید (خاک مخصوص دوشاب به میزان یک هشتم وزن انگور ). شما باید با دستتان خاک را بردارید و در چند مرحله درون قابلمه بریزید. بعد دیگ را هم بزنید و کف روی آب انگور را بردارید. این کار باعث میشود که ترشی دوشابتان گرفته شود و هم اینکه شیره انگورتان صاف و یکدست شود. بعد از اینکه به صورت کامل کف روی آب انگور را برداشتید، اجاق را خاموش کنید.
قابلمه را در یک گوشه بگذارید و ۱۰ تا ۱۲ ساعت به آن فرصت بدهید تا شیرهتان صاف و زلال شود. پس از گذشت این ساعات دوباره کف روی شیره انگور را بردارید. حالا یک ملاقه بزرگ بردارید و آب انگوری که صاف شده را داخل یک قابلمه دیگر بریزید. یادتان باشد که مواد ته نشین شده ته قابلمه را داخل دیگ جدید نریزید. این مرحله را یک بار دیگر امتحان کنید و دوباره شیرهتان را به قابلمه دیگری منتقل کنید تا مواد ته نشین نشدهای در آن باقی نماند. حالا قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار بدهید و کفهای روی آن را مجددا بردارید. فرصت بدهید تا شیرهتان بجوشد و مواظب باشید که سر نرود. وقتی شیره شما حسابی غلیظ شد، دوشاب شما آماده است. در آذربایجان به این مرحله که میرسند یک «به» را داخل قابلمه میاندازند تا دوشاب طعمش ترش و شیرین شود. میتوانید وقتی برف بارید، دوشاب خانگیتان را با برف تازه مخلوط کنید، آن را میل کنید و از خواص شیره انگور به این شکل لذت ببرید.
بیشتر بدانید: تفاوت های مرغ سبز و مرغ معمولی / خرید اینترنتی مرغ سبز
• شیره انگور ملایر که یکی از شیرههای بسیار معروف است به رنگ قهوهای بسیار روشن است.
• شیره انگور همدان دارای رنگی تیرهتر نسبت به شیره ملایر، طعمی شیرینتر و حالتی شل است.
• شیره اردبیل از تمام شیرههای بالا تیرهتر بوده و غلظت آن کمتر است.
اگر میخواهید شیره انگور را از بیرون خریداری کنید و در عین حال از خواص شیره انگور بهره ببرید باید بتوانید شیره انگور اصل را بشناسید. اگر شما از خریداران و مصرف کنندگان همیشگی شیره انگور باشید، به سادگی و با مزه کردن شیره انگور میتوانید دوشاب اصل را تشخیص دهید. بعضی افراد حتی با بو کردن شیره انگور میتوانند این کار را بکنند. اما اگر خودمان جزو این دسته از افراد نبودیم یا به این نوع افراد دسترسی نداشتیم، چه باید بکنیم؟ دو روش ساده برای تشخیص شیره انگور اصل وجود دارد؛ اول اینکه باید ویژگی شیره انگور واقعی را بشناسید و دوم از فروشندگان معتبر شیره انگور را بخرید.
راحتترین راه تشخیص دوشاب و استفاده از خواص شیره انگور اصل چشیدن آن است. شیرههای طبیعی خیلی شیرین هستند و طعم انگور در آنها مشخص است. دقت کنید که اگر چیزی به غیر از این به شیره انگور اضافه شده باشد، کاملا مشخص است. این روش برای تشخیص شیرههایی که افزودنیهای غیرمجاز زیادی دارند، جوابگوست اما برای شیرههایی که افزودنی کمی به آن اضافه کردهاند تا حدودی سخت و دشوار است. باید بدانید که رنگ شیره انگور واقعی معمولا به رنگ عسلی، خرمایی یا قهوهای است. البته این ملاک خیلی خوبی برای شناخت شیره انگور اصل نیست. چرا که شیره انگور شیراز و شیره انگور سفید رنگهای متفاوتی دارند اما در نوع خود بسیار عالی و همه خواص شیره انگور را دارا هستند. همان طور که گفتیم شما با استشمام شیره انگور میتوانید به اصل بودن آن پی ببرید. شیره انگور اصل یا دوشاب دارای رایحهای تند و البته غلیظ هستند. اما شیره انگور صنعتی چنین رایحهای ندارد. معمولا به شیرههای انگور صنعتی ۲۰ درصد افزودنیهای غیرمجاز اضافه میکنند و این باعث زیاد شدن غلظت آنها میشود.
یک نکته مهم درباره این شیوه شناخت این است که خیلی نمیتوان به آن اعتماد کرد؛ چرا که وقتی شیرهای در زمان طولانی یک جا بماند، ته نشین و غلیظ میشود. همین شیره اگر در مقابل نور آفتاب قرار بگیرد، شل شده و وا میرود. میتوانید به قیمت شیره انگور دقت کنید.چون در برخی موارد که دارند این ماده غذایی را ارزان میفروشند ، از شیره نبات در آن استفاده میکنند که خواص و ویژگی های این ماده ارزشمند را تا حد زیادی از بین میبرند .اگر خودتان بخواهید یک حساب سرانگشتی کنید باید قیمت ۵ کیلو انگور را برای ۱ کیلو شیره اصل محاسبه کنید. اگر خیلی در خرید شیره انگور وسواس دارید و برایتان مهم است که شیره انگور اصل باشد تا از خواص شیره انگور بتوانید استفاده کنید باید آن را به آزمایشگاه موادغذایی بسپارید. در این مورد اگر قندی که در شیره انگور وجود دارد، پایینتر از ۲ تا ۳ درصد باشد یعنی آن شیره تقلبی نیست. این روش معمولا بعد از خرید جواب میدهد.
شیره انگور را چطور نگهداری کنیم؟
اما ما چطور باید دوشاب را نگهداری کنیم که هم سالم بماند و هم خواص شیره انگور حفظ شود؟ قدیمترها شیره انگور را در کوزه نگهداری میکردند اما حالا با وجود ظروف مختلف دردار نگهداری شیره انگور خیلی سخت نیست. اگر شیره انگور را در جای خنک نگهداری کنید مانند همه موادغذاییای که دارای قند هستند سفت میشود و شکرک میزند که فقط کافی است آن را در مقابل حرارت غیر مستقیم آفتاب قرار دهید. یادتان باشد که هرگز شیره انگور را در یخچال نگه ندارید. اگر شیره انگورتان کپک زد یا طعم ترشیدگی به خود گرفت این یعنی شیره شما به اندازه کافی غلیظ نبوده است.
برای خرید شیره انگور سلوا کلیک کنید
ویژگی های شیره انگور سلوا:
- شیره انگور سلوا به روش سنتی در دیگ مسی و از انگور مزرعه دارای مجوز ارگانیک منطقه شیراز تولید می شود.
- بدون استفاده از خاک رس و جوهر لیمو (در روش های صنعتی برای شفاف شدن شیره از خاک رس و برای جلوگیری از ترش شدن از جوهر لیمو استفاده می کنند.)
- بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی
- بدون شیره نبات(در برخی از شیره ها برای کاهش قیمت از شیره نبات استفاده می کنند!)
- انرژی زا و مقوی
- دارای ویتامین های ( آ , ب , ث)
- تسکین دهنده ی درد های رماتیسم و ...
- طبع: گرم و تر
- مصلحات: تخم ریحان، خشخاش
- شرایط نگهداری و ماندگاری: محیط خنک و شش ماه
- خرید شیره انگور سلوا می تواند در کنار ارده سلوا یک صبحانه سالم و مقوی برای شما فراهم کند. خرید اینترنتی شیره انگور سلوا به صورت مستقیم باعث حمایت از یک کارگاه خانگی تولید شیره می شود که همین موضوع انگیزه تولید کننده را برای ارائه یک محصول سالم و با کیفیت تقویت می کند.
گواهی ارگانیک مزرعه انگور