برنج از جمله اقلام مصرفی خانوارها و دومین غله پر مصرف پس از گندم است. افزایش جمعیت ایران و ذائقه ایرانی موجب شده است که برنج قوت غالب مردم کشور باشد، لذا میزان تولید برنج داخلی جوابگوی مصرف خانوارها نبوده و همین امر زمینه ورود برنج های خارجی به کشور را فراهم می کند.تا چندی پیش برنج های تایلندی و اروگوئه به عنوان اقلام وارداتی به کشور می آمدند و میهمان برخی سفره های ایرانی بودند تا اینکه برنج های دانه بلند با ظاهری آراسته و قد و قامتی کشیده موفق شدند دل بیشتر مردم را ببرند و خود را در دل مردم ایران جا کردند. این برنج های خوش قد و قامت و خوش تراش در ابتدا چنان قدرتمند و آراسته وارد بازار شدند که گوی سبقت را از برنج بومی و اصیل و معطر ایرانی ربوده و مثل مارهای خوش خط و خال سفره های ایرانی را خوش رنگ و بی عطر کردند.
برای خرید برنج طارم درجه یک سلوا کلیک کنید
برنجهای وارداتی برای زنان باردار بسیار مضراست و به جنین آسیب جدی وارد میکنند. برای غذای کودکان هم نباید از این برنجها استفاده کنید چون در رشد آنها اختلال ایجاد میکند. آن چه به طور غیررسمی در این خصوص مطرح شده است، آلوده بودن این برنج ها به ماده شیمیایی «فنول» است که به شدت سرطان زاست. متاسفانه برنج های هندی وارداتی با توجه به ویژگی های غیر معمول و غیر طبیعی که دارند مشکوک به دستکاری ژنتیکی هستند و مصرف آن ها می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی و سایر مشکلات برای سلامت انسان شود.
همه ما کم و بیش میدانیم که برنج ایرانی یکی از مرغوب ترین و بهترین برنج های دنیا می باشد که عطر و طعم خاص آنها همیشه ما را به سوی خود جذب کرده است. یکی از فواید برنج ایرانی این است که شامل مقدار زیادی ویتامین B می باشد که وجود همین ویتامین در بدن باعث :
1- عملکرد صحیح دستگاه ایمنی و عصبی بدن
2- سلامت پوست و ماهیچه
3- کاهش استرس و افسردگی
4- کاهش خطر کمتر مبتلا شدن به سرطان ریه
5- افزایش توانایی عمکرد مغز
6- کمک به درمان سوء هاضمه
8- مفید برای عملکرد صحیح قلب و…
می باشد.
بیشتر بدانید: طرز تهیه و خواص اثبات شده 11 نوع سویق/خرید سویق+فیلم
از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .
* بعلاوه این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .
* نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد، برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضمنشده به روده میرسد و به رشد باکتریهای مفید برای عملکرد عادی رودهها کمک میکند.
خوب است بدانیم که خاصیت و ویتامین برنج تازه بیشتر از برنج کهنه است.
چرا برنج طارم فریدون کنار؟!
یکی از بهترین برنج های جهان در نواحی شمالی ایران کشت می شود در این میان برنج طارم محلی فریدونکنار در استان مازندران، از بهترین ها محسوب می شود.
1- علاوه بر عطر و طعم عالی در مقایسه با دیگر برنج های شمال، خوش خوراک و سهل الهضم تر بوده و همچنین درصد ترک خوردگی برنج و چسبندگی بعد از پخت کم است.
2- از نظر سلامت نیز چون از کم ترین میزان کود های شیمیایی وسموم در مراحل تولید آن به کار گرفته می شود ، منحصر به فرد می باشد. تالاب فریدونکنار در فصل پاییز و زمستان پذیرای میلیونها پرنده مهاجر است. وجود این پرندگان مهاجر باعث تزریق مقادیر زیادی فضله وکود های پرندگان(گوانو) به صورت تدریجی به شالیزار شده و این کودهای طبیعی رها شده توسط پرندگان به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ازت و فسفر موجب غنی شدن خاک شالیزارهای منطقه شده و مصرف انواع کودهای شیمیایی را به حداقل ممکن می رساند.
ضمن اینکه این پرندگان با تغذیه انواع حشرات و کرم ها نیاز به مصرف سموم جهت دفع آفات در مزارع شالیزارهای فریدونکنار را به حداقل می رسانند.
بیشتر بخوانید: خرید برنج عنبربو و خواص برنج عنبربو
3- درضمن زمین های شالیزار فریدونکنار با استفاده از آب های رودخانه ای که به همراه خود مواد رسوبی، املاح و مواد معدنی فراوان دارد آبیاری می شود. ازنظرعلمی یعنی دارای قلیاییت و هدایت الکتریکی بالایی است که از شاخص های مهم در حاصلخیزی طبیعی آب و خاک محسوب می شوند ومعمولا این گونه آب ها (مثلا در استخرهای پرورش ماهی) و نیز در خاک( مثلا در زمین های شالیزاری ) نیاز بسیار کمتری به مصرف کود های شیمیایی ازته و فسفره برای باروری دارند.
انواع برنج طارم
برنج طارم بسته به مکان و موقعیتی که کشت می شود به چهار دسته کلی تقسیم می شود، که شامل:
برنج طارم سنگی همان برنج طارم محلی فریدونکنار می باشد، که از قدیمی ترین و با کیفیت ترین برنج های این منطقه به شمار می رود. بدون شک می توان گفت محبوب ترین برنج در بین ایرانی ها طارم سنگی می باشد. رنگ این نوع برنج سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی است و از نظر شکل ظاهری ریزتر از طارم هاشمی و طارم دم سیاه می باشد.
طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت ۸.۴ میلی متر است. برنج طارم سنگی دارای خاصیت عطری بالا و طعمی بسیار دلنشین است. برنج طارم سنگی اصطلاحا با نام های طارم عطری ، طارم استخوانی ، سنگ طارم و طارم محلی نامیده می شود.
برنج طارم دم سیاه دارای شلتوکی با دمسیاه رنگ است و علت نام گذاری آن به همین خاطر می باشد. برنج دم سیاه عموما در لستان گیلان به خصوص در شهر رشت، آستانه اشرفیه و حومه کاشت و برداشت می شود. شکل ظاهری برنج دم سیاه سفید مایل به کرم است و بعد از پخت خوش عطر و خوش طعم می باشد ولی از برنج طارم رتبه پایین تری دارد. طول دانه خام برنج دمسیاه ۷.۵ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۲.۱۵ میلی متر است. این برنج مناسب مصرف خانوار و مجالس و مهمانی هاست.
برنج طارم صدری در استان گیلان و در شهرستان های فومن و شفت کاشت و برداشت می شود.شکل ظاهری برنج بلند، قلمی، کشیده و جنس دانه گچی و تقریبا سفت و سخت می باشد و رنگ آن سفید مایل به کرماست و طول دانه خام برنج صدری ۸.۷ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۱.۷ میلی متر است. این برنج بعد از پخت عطر و بوی خوبی دارد و مدت ها بعد از پخت نرم می ماند.
نحوه پخت برنج طارم به روش آبکش:
برنج را با آب ولرم یا سرد شسته و زیاد برنج را چنگ نزنید، ممکن است به هنگام پخت شکسته و خرد شود. و به مدت 3 الی 4 ساعت با آب و نمک بخیسانید. برنج را در آب جوش ریخته وبگذارید برنج جوش بیاید. آب مورد نیاز تقریبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد. می توان برای قد کشیدن بهتر برنج دو قاشق آبلیمو یا آب نارنج اضافه کرد.
برای آبکشیدن، برنج را بین انگشتتان فشار دهید اگر له شد زمان آبکشی برنج است و اگر نه به برنج زمان پخت بیشتری بدهید. دقت کنید اگر برنج تازه باشد، دانه هایش زودتر از برنج قدیمی میپزد و شل می شود.پس باید دقت داشته باشید هنگامی که برنج روی آب ظاهر شد حتماً سریع آبکشی کنید.
برنج را در قابلمه مورد نظر به صورت هرمی منتقل کنید و چند حفره با کفگیر در وسط برنج ایجاد کنید تا بخار از کف به سقف قابلمه آمده و برنج زودتر دم بکشد. کمی آب روی برنج بپاشید تا سرعت دم کشیدن برنج سریع شود. قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت ۲۵ دقیقه زمان پخت دهید.
بیشتر بخوانید: سوسیس و کالباس مفید است ! + خرید سوسیس و کالباس خانگی
ویژگی های برنج طارم سلوا:
- برای خرید برنج طارم از بهترین مزارع فریدون کنار سلوا بهترین گزینه است.
- برنج طارم سلوا علاوه بر عطر و طعم عالی در مقایسه با دیگر برنج های شمال، خوش خوراک و سهل الهضم تر است.
- درصد ترک خوردگی برنج و چسبندگی بعد از پخت کم است.
- با میزان قدکشیدگی بالا
- طبع: سرد و تر
- شرایط نگهداری و ماندگاری: یک سال در محیط خشک و خنک
- خرید اینترنتی برنج طارم که یکی از انواع برتر برنج ایرانی ست، موجب حمایت از کشاورز برای تولید برنج مرغوب و با کیفیت می شود. پخت برنج طارم سلوا به همراه روغن حیوانی سلوا عطر بی نظیری برایت ایجاد می کند.
برای خرید برنج طارم درجه یک سلوا کلیک کنید
منابع : sabadsalva ، keshtland ، biohotel