کشمش پلویی کاربردهای زیادی در غذاهای سنتی ایرانی دارد. اغلب این کشمش را به خاطر طعم دلپذیر آن استفاده میکنیم. اما اگر با خواص کشمش پلویی آشنا شوید، با میل و رغبت بیشتری از آن استفاده خواهید کرد. همراه ما باشید تا در ادامه با فواید کشمش پلویی آشنا شویم.
بیشتر بدانید: خواص کنجد، 18 خاصیت اثبات شده کنجد
برای تبدیل انگور به کشمش، روشهای مختلفی وجود دارد ولی بهترین و مفیدترین کشمش، انگوری است که به جای استفاده از مواد شیمیایی و گوگرد، در هوای آزاد و در معرض نور خورشید یا سایه خشک شده باشد.
برای خرید کشمش پلویی سایه خشک سلوا کلیک کن.
طرز تهیه عدس پلو و کشمش و گوشت چرخ کرده:
مواد لازم:
برنج شوشتری 3 لیوان
عدس بومی/ ارگانیک 1 لیوان
کشمش 1 لیوان
پیاز 2 عدد
سیر 2 حبه
زعفران دم کرده3 قاشق غذاخوری
#کره و #نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: برنج را از 1 ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس دهید، سپس با چند لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه برنج جوشید و کف کرد با اب ولرم آبکشی کنید ( برنج به اندازه ای باید بپزد که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد .عدس را از شب قبل در اب خیس دهید ، عدس را با 2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا زمانیکه آب آن تمام شود.یکی از پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس عدس پخته را اضافه کنید ، نمک و فلفل بزنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ نان یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید. سپس برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه قرار دهید ، روی برنج نصف لیوان مخلوط آب و روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.در مدت زمانی که برنج دم میکشد مایه گوشت را آماده کنید ، یک پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.سپس سیرهای خرد شده و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، نمک و فلفل و کشمشی که 1 ساعت در اب خیس خورده است را به مواد اضافه کنید ، چند دقیقه تقت دهید سپس از روی حرارت بردارید.
پس از اینکه عدس پلو آماده شد, داخل ظرف بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و مایه گوشت تزیین کنید ( برای تهیه برنج زعفرانی مقداری از برنج را با زعفران دم شده و مقداری کره مخلوط کنید .
نکته : میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده استفاده کنید. همچنین میتوانید بجای تهیه مخلوط گوشت چرخ کرده از گوشت های قلقلی شده استفاده کنید. نوش جان..
ویژگی های کشمش سلوا:
- تامین شده از باغهای خراسان شمالی، روستای دربند
- پرورش انگور بدون استفاده از سموم و کود شیمیایی
- بدون تیزاب
- خشک شده به صورت کامل سنتی در هوای آزاد(بدون تابش مستقیم آفتاب)
- تازه و برداشت امسال
- مناسب برای مصرف به جای قند
- طبع: گرم و تر
- مصلحات: تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین
- همراه با سُک(لازم به توضیح است که نگهداری کشمش به همراه سک مانع از خشک شدن گوشت آن می شود.)
- خرید کشمش آفتاب خشک را با خیال راحت در فروشگاه سلوا تجربه کنید.